Wie geeft mij goede raad?

Sinds februari ben ik als zelfstandig ondernemer begonnen. Na een paar leuke opdrachtjes moet ik mijn portefeuille beter vullen met meer opdrachten.

Begin dit jaar ben ik boventallig gesteld bij USG People waar ik met veel plezier advies over internet en social media gaf. Ik zag deze situatie aan komen dus ik kon mij goed voorbereiden. In begin veel gesolliciteerd maar ondanks een aantal goede gesprekken was bij de bedrijven waar ik langs ben geweest het commentaar wij moeten even afwachten voorlopig staat het even stil.

Nu heb ik mijn hele leven in of met met de arbeidsmarkt gewerkt en voorspelde ik vaak dat de arbeidsmarkt flexibelere moest zijn en zou worden. Ik gaf lezingen over zelfstandig ondernemers en wat de consequenties waren voor werkgevers. Nog steeds denk ik dat velen van zelf in het zelfstandig ondernemerschap rollen. Voor velen zal de vraag reizen ben ik daar geschikt voor. Zo ook stelde ik mij deze vraag.

Dus mijn eerste gekregen advies was na het doen van een test. Ja dat gaat wel lukken. Met wat aandachtspuntjes, zoals iets meer dominant gedragen.

Nu zegt zo’n test natuurlijk niet of je goed of slecht bent in je werk of dienst die je verleent nog of het enige toegevoegde waarden heeft voor een bedrijf/organisatie.

Vandaar dat ik vele mensen heb gesproken de afgelopen periode. Oud collegae die mij een warm hart toedragen of die gevraagd en ongevraagd mij adviezen gaven. De rode draad was je bent innovatief, verrassend, vernieuwend en levert resultaat.

De tips die ik kreeg waren. Hoger tarief vragen, lager tarief vragen, meer als projectmanager gaan werken, meer als consultant gaan werken, meer acquisitie doen, minder acquisitie doen.

Nu weet ik dat goede raad duur is en de adviseur zelden zich verantwoordelijk voelt voor het resultaat .

http://bitstrips.com/r/69DQS

Maar ik blijf opzoek naar goede raad. Dus nu maar eens via Linkedin een Poll begonnen ben benieuwd wie en hoe jullie mij gaan helpen. Ondertussen ga ik vrolijk door met 4aneo

Deel en have fun
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Print
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Hyves

2 reacties op “Wie geeft mij goede raad?

 1. 1) Hoorde dat Marc-y D omkomt in de opdrachten. Bel en biedt jezelf aan
  2) Bel S.M. Op van uwv,werk.nl (ik mail je ff zijn naam). Jij bent de enige echt waar naast Marcy D die overzicht over de problemen en de spelers heeft. Jij kan het als adviseur, cosultant of pm aanpakken.
  3) bij frank m, je kent em wel is een nieuw project gestart. Jij kent hen, je kent ook de oplossing. Bel hem. Biedt jezelf aan.
  4) td heeft een social media project waar k je over vertelde. Ik hejouw naam ook al genoemd. Trek de stoute schoenen aan en bel haar. Geen straf om met haar te praten.

  We gaan op die boot va jou in t weekend wel meer opportunities bedenken 🙂

  Mijn advies is bellen, bellen, bellen..
  Vraag aan je vriendenn wat Ze gehoord hebben dat interessant voor je zou kunnen zijn. Jij acquireert zelf wel.
  maak een pijplijn op je whiteboard waarop je alle opportunities zet. Bewerk elke opportunity in de pijplijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *